متداولترین عایق رطوبتی بعد از ایزوگام در کرج
یکی از مشکلات بنیادی که در اکثر سازهها به چشم میخورد تماس با زمین نمناک و سخت نم و نم میباشد که در بعضی مواقع ضررهای جبران ناپذیری از جمله پوسیدن چوبها ، زنگ زدن آهن آلات ، تکثیر حشرات موزی و تورم لایه بیرونی گچ را به ساختمان وارد مینماید و تنها مسیر رویارویی با آن عایقکاری رطوبتی میباشد. البته عایقکاری که مستلزم اعمال دقت کافی و مصرف مصالح مرغوب باشد.
راههای جذب نم به حصار ساختمان
1- نفوذ رطوبت از طریق زمین و پی ساختمان
در این حالت برای ممانعت از پیشروی نم باید بارو را به میزان قلوه چینی بالا آورده و روی پی ساختمان را آغاز سیمانکاری ،سپس اقدام به عایق کاری کنیم آنگاه دوباره حصار چینی را از روی عایق آغاز نماییم.
2- نفوذ نم از طریق بدنه ی دیوار
چنانچه ساکن مناطق پر بارش کشورمان باشیم با بارش مورب گونه باران در این نواحی شدنی است نم و نم از طریق بدنه ی حصار به تو خانه نفوذ کرده و زمینه ها استهلاک و ویرانی منزل شود . برای مقابله با این مثال حتما باید بدنه منزل را از بیرون با عایق رطوبتی مشابه قیر گونی یا ایزوگام بپوشانیم.
روشهای عایق کاری پی ساختمان
الف- نصب ایزوگام
طبق استاندارد عایق رطوبتی ایران این عایقها به دو دسته کلی تقسیم میشوند:
1- عایق رطوبتی قبل ساخته مخصوص پی ساختمان ( ایزوگام پی )
2- عایق رطوبتی قبل ساخته ویژه سطوح بیگانه مانند بدنه و پشت بام ( ایزوگام بام)
برای اجرای ایزوگام پی ساختمان پیش درآمد همانند شکل بالا سطح پی را قیر اندود نموده و پس از نصب عایق کاملاً دور لبهها به وسیله کاردک ویژه جوشکاری میگردد.
نکته: برای عایق کردن پی به علت اهمیت آن از ایزوگام استاندارد ترجیحا ایزوگام دلیجان و از گونه ساده (بدون فویل) آن استفاده کنید.
ب- قیر گونی
قیرگونی متداولترین عایق رطوبتی بعد از ایزوگام در کرج میباشد .برای قیر گونی پی آغاز سطح پی را با قشری از قیر پوشانده سپس اقدام به عریض کردن یک لایه گونی بر روی آن میکنیم وبعد از این عمل سطح مورد عقیده را با قیر ویژه میپوشانیم.
از آنجا که بها ایزوگام نسبت به قیرگونی پایینتر میباشد برای ممانعت از رطوبت، بیش از موارد دیگر و به صورتی رایج در ایران از ایزوگام کاربرد میشود.