سفارش تبلیغ
صبا ویژن

فرآیند ایزوگام در کرج

یکی از دشواری ها اساسی که در اکثر سازه‌ها به چشم می‌خورد تماس با زمین مرطوب و مشکل نم و رطوبت می‌باشد که در بعضی مواقع ضررهای جبران ناپذیری از آنگونه پوسیدن چوبها ، زنگ زدن آهن آلات ، تکثیر حشرات موزی و تورم لایه بیرونی گچ را به ساختمان وارد می‌نماید و تنها راه مقابله با ‎‎آن عایقکاری رطوبتی می‌باشد. البته عایقکاری که مستلزم اعمال دقت کافی و مصرف مصالح مرغوب باشد.

 

 

راههای جذب رطوبت به دیوار ساختمان

1- نفوذ نم از راه زمین و پی ساختمان

در این حالت برای جلوگیری از پیشروی رطوبت باید دیوار را به میزان قلوه چینی بالا آورده و روی پی ساختمان را نخست سیمانکاری ،سپس اقدام به عایق کاری نماییم آنگاه دوباره حصار چینی را از روی عایق آغاز نماییم.

 

2- نفوذ نم از طریق بدنه ی دیوار

چنانچه ساکن مناطق پر بارش کشورمان باشیم با بارش مورب گونه باران در این نواحی ممکن است رطوبت و نم از راه بدنه ی بارو به درون خانه نفوذ کرده و موجبات فرسایش و تخریب خانه شود . برای مقابله با این مثال حتما باید بدنه منزل را از بیرون با عایق رطوبتی همانند قیر گونی یا ایزوگام بپوشانیم.

 

 

روشهای عایق کاری پی ساختمان

الف- نصب ایزوگام

 

طبق استاندارد عایق رطوبتی ایران این عایقها به دو تقسیم کلی دسته می‌شوند:

1- عایق رطوبتی قبل ساخته مخصوص پی ساختمان ( ایزوگام پی )

2- عایق رطوبتی قبل ساخته ویژه سطوح بیگانه مثل بدنه و پشت بام ( ایزوگام بام)

برای اجرای ایزوگام پی ساختمان نخست امثال شکل بالا سطح پی را قیر اندود نموده و پس از نصب عایق کاملاً بعید لبه‌ها به وسیله کاردک مخصوص جوشکاری می‌گردد. 

 

نکته: برای عایق کردن پی به علت اهمیت آن از ایزوگام استاندارد ترجیحا ایزوگام دلیجان و از گونه ساده (بدون فویل) آن بهره‌گیری کنید.

 

ب- قیر گونی

 

قیرگونی متداول‌ترین عایق رطوبتی بعد از ایزوگام می‌باشد .برای قیر گونی پی آغاز سطح پی را با قشری از قیر پوشانده سپس اقدام به پهن کردن یک لایه گونی بر روی آن می‌کنیم وبعد از این عمل سطح مورد عقیده را با قیر ویژه می‌پوشانیم.

 

از آنجا که قیمت ایزوگام نسبت به قیرگونی پایین‌تر می‌باشد برای ممانعت از رطوبت، بیش از موارد سایر و به صورتی رایج در ایران از ایزوگام کاربرد می‌شود.

 

ماده اصلی در تولید این نوع ایزوگام، قیر دمیده است و آن را با نام اختصاری BOF در بازار عایق رطوبتی می‌شناسند.قیمت ایزوگام دمیده نسبت به پلیمری پایین‌تر است و نیز کیفیت این عایق لاغر و عمر کم‌تری دارد.

 

 

 

قیر دمیده با به کارگیری نفت کوره (مازوت)

قیری است که در حالت معمولی به حالت جامد و مشکل می‌باشد و از دمیدن هوای گرم به مازوتی که وارد برج تقطیر شده و بعد از عمل بسپارش، در مرحله واپسین،انجام عمل پالایش بوجود می‌آید. وانگهی قیر تولید شده با این طریق نیاز به افزایش هیچ ماده‌ای دیگری ندارد و مستقیما" وارد دستگاه خط فرآوری ایزوگام می‌گردد .

 

مواد قیر به علت دمیدن هوای داغ پلیمر شده و خاصیت الاستیکی پیدا می‌کنند. در این فرآیند ایزوگام در کرج ، هوای داغ با دمای بین 200 تا 400درجه سانتی‌گراد توسط لوله‌های سوراخ‌داری که به محفظه حاوی مازوت متصل است دمیده می‌شود. در نشانه سپریدن این پروسه شیمیایی، اتم‌های هیدروژن موجود در مولکول‌های هیدروکربورهای قیر، با اکسیژن هوا ترکیب می‌شود و با ساختن آب، عمل بسپارش رخداد می‌افتد. این نوع قیر بیشتر در تشکیل ورق‌های پوشش بام، باتری خودرو و اندودکاری باره استفاده قرار می‌گیرد علامت اختصاری قیر دمیده R می‌باشد . مثلا قیر R80/25 به این معنی است که قیر تولیدشده با درجه نرمی 80 و درجه نفوذ 25 می‌باشد.

 

 

 

مصالح مورد دربایستن جهت تولید ایزوگام دمیده

1- قیر دمیده 

2- فویل آلومینیم با ضخامت 14 الی 16 میکرون 

3- پلی آستر، تیشو یا اسپانباند

4- پلاستیک مخصوص پشت لایه ایزوگام

5- پودر تالک 

 

 

 اکثر شرکتهای تولید ایزوگام دلیجان از مواد پلیمری با به کارگیری قیر ناب-سره تحت عنوان BPP که در بازار شناخته می‌شود کاربرد می‌کنند که این نوع ایزوگام مناسب برای عایق کاری هر مکانی می‌باشد.